Phishing

• Bij phishing gebruiken kwaadwillenden het internet om persoonlijke of financiële informatie van derden te achterhalen. Daarbij worden onder meer frauduleuze e-mails en valse websites gebruikt die afkomstig lijken te zijn van bekende en betrouwbare bedrijven. In die frauduleuze e-mails en op die valse websites wordt naar jouw inloggegevens en/of creditcardinformatie gevraagd.

Het is belangrijk om ook jouw inloggegevens goed te beschermen.

De belangrijkste tips om jou te weren tegen phishing:

• Bescherm jouw wachtwoord en vertrouw dit aan niemand toe.
    • Wijzig jouw inloggegevens alleen direct via 'Mijn 2dehands'.
    • We sturen geen e-mails waarin om jouw wachtwoord wordt gevraagd of met het verzoek om jouw e-mailadres te wijzigen.
    • We vragen niet om creditcard- of bankgegevens in een e-mail.
    • Gebruik voor al jouw online accounts unieke wachtwoorden. Dus zorg ervoor dat jouw wachtwoord bijvoorbeeld niet hetzelfde is als het wachtwoord van uw e-mailaccount.

Stuur ons de verdachte link of e-mail via redactie@2dehands.be door, wanneer:
    • Je twijfelt over een bericht dat van 2dehands afkomstig lijkt te zijn.
    • Je vermoedt dat derden toegang tot jouw 'Mijn 2dehands' hebben verkregen.
  • Om de site voor onze bezoekers zo veilig mogelijk te houden, zijn we continu op zoek naar manieren om die veiligheid te garanderen. Zo gebruiken we de HTTPS procedure of HyperText Transfer Protocol Secure op 2dehands.
    Concreet betekent dit dat er een veilige uitwisseling van gegevens ontstaat tussen jou, de bezoeker, en 2dehands. Privacygevoelige gegevens worden versleuteld waardoor geen enkele buitenstaander toegang heeft.

Hoe kan je deze veilige procedure herkennen?

Kijk goed naar de URL en kijk uit naar een slotje, gevolgd door de letters HTTPS://www... zoals het voorbeeld hieronder. Als je op het slotje drukt, kan je de certificaatinformatie terugvinden. Het is belangrijk dat je controleert of de URL overeenkomt met de URL in het certificaat.

Image ajoutée par l'utilisateur

Wat als ik HTTPS niet zie?

Dan heb je waarschijnlijk te maken met een phishing site of spoof e-mails. Spoof e-mails hebben als boodschap dat je je account op 2dehands niet meer kan gebruiken, of dat er een fout gebeurd is waardoor je je gegevens moet ‘herstellen’. Soms is er ook een link naar een pagina die er op het eerste zicht uitziet als 2dehands, maar toch nep is. Dan is er sprake van een phishing site. Op deze sites zal het certificaat van de website niet overeenkomen met dat van 2dehands. Let dus goed op. Stuur ons in dit geval de verdachte link of e-mail via redactie@2dehands.be. Wij nemen dan de nodige actie.