Betaling

• We raden je aan om (indien mogelijk) persoonlijk met de verkoper af te spreken. Als je het product ophaalt en direct betaalt, is de kans op oplichting kleiner. Is ophalen niet mogelijk of wil je liever niet met cash betalen? Regel je betalingen dan gemakkelijker én veiliger online via Bancontact.

Waar moet ik op letten?

•    Verstuur nooit contact geld per post
    •    Maak duidelijke afspraken met de verkoper over betaling en verzending.
    •    Maak nooit grote bedragen over.
    •    Kijk uit voor kopers die met een buitenlandse cheque willen betalen. Deze cheques kunnen ongedekt of vals zijn.
    •    Op de website van De Belgische Bankenfederatie vind je tips over het herkennen van echte of valse eurobankbiljetten.
    •    Is de verkoper onbekend? Maak dan geen gebruik van Western Union of MoneyGram.
    •    Wees alert bij verzoeken om geld over te maken naar een bitcoin-adres. Deze adressen zijn anoniem en niet te herleiden naar een persoon.

Maak duidelijke afspraken over de verzending en de eventuele transport- en verzekeringskosten. Lees meer hier hoe je de pakjes kan verzenden.
  • Om Betaalverzoeken met Bancontact via 2dehands te gebruiken, moet je je eenmalig registreren/aanmelden.

Zelf registreren
    1.        Ga naar Chat.
    2.        Klik op  User-added image
    3.        Voer je telefoonnummer in.
    4.        Klik op Code aanvragen (deze ontvang je per sms).
    5.        Voer de code in en klik op Verifiëren.
    6.        Je wordt doorgestuurd naar Online Payment Platform om je te registreren voor Onderling betalen met Bancontact.
    7.        Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden van Online Payment Platform.
    8.        Je wordt gevraagd om €0,02 over te maken om je rekening te bevestigen.
    9.        Je bent nu geregistreerd voor Onderling betalen met Bancontact via 2dehands

Registreren naar aanleiding van een ontvangen betaalverzoek
    1.        Klik eerst op Betaal veilig via Bancontact.
    2.        Ga naar Chat om de betaling te starten.
    3.        Selecteer Ik wil ook Bancontact betaalverzoeken kunnen versturen aan kopers.
    4.        Klik op Betalen met Bancontact.
    5.        Je wordt nu doorgestuurd naar Online Payment Platform om Onderling betalen via Bancontact te registreren.
    6.        Ga akkoord met de Algemene Voorwaarden van Online Payment Platform
    7.        Voer je telefoonnummer in.
    8.        Klik op Code aanvragen (deze ontvang je per SMS).
    9.        Voer de code in en klik op Verifiëren.
    10.        Je bent nu geregistreerd voor Onderling betalen met Bancontact via 2dehands

Let je op de volgende punten bij het registreren voor Betaalverzoeken met Bancontact?
    •        Particulier of zakelijke gebruiker? We maken geen onderscheid, beide kunnen gebruik maken van Betaalverzoeken met Bancontact.
    •        Na registratie kun je direct betaalverzoeken tot €250,- versturen.
    •        Gaat het om een hoger bedrag? Dan ontvang je een e-mail van Online Payment Platform met de vraag om je identiteit te bevestigen. Dat kan via je identiteitsbewijs of via een iDIN check.
    •        Is de bevestiging van je identiteit gelukt? Dan kun je betaalverzoeken tot €2500,- versturen.
    •        Na je aanmelding controleert Online Payment Platform je rekeningnummer.
    •        Ben je een zakelijke gebruiker? Dan controleert Online Payment Platform je BTW-nummer. Ook controleren zij je identiteit via de tenaamstelling van je bankrekeningnummer.
    Betaalverzoeken met Bancontact wordt aangeboden door Online Payment Platform van Media Medics B.V.

• Je kunt na jouw verkoop op 2dehands kiezen voor een Betaalverzoek met Bancontact. Via deze betaalmethode ontvang je als verkoper uiterlijk de volgende werkdag om 18.00 uur je geld op je rekening! Je kunt als verkoper de koper een betaalverzoek sturen om de betaling in orde te maken. Ook als koper kun je dit doen, door de verkoper te vragen naar een betaalverzoek. Je betaalverzoek wordt geregeld via het Online Payment Platform van Media Medics B.V.

Hoe werkt het?

•        Stuur via Chat een betaalverzoek naar de koper.
    •        Hiervoor klik je op de button Stuur Betaalverzoek.
    •        Voer de gevraagde gegevens in en klik op Betaalverzoek versturen.
    •        Jouw koper ontvangt dit verzoek direct in Chat.
    •        Met één klik handelt jouw koper de betaling af in de eigen bankomgeving.
    •        De betaling wordt gedaan op een ING-tussenrekening.
    •        Is de betaling gedaan? Jullie ontvangen beide een bevestiging in Chat
    •        Je ontvangt de betaling uiterlijk de volgende werkdag om 18.00 uur op je bankrekening waarmee je als verkoper tijdens het registratieproces de betaling heeft gedaan.

Meer informatie

Aanmelden voor Betaalverzoeken met Bancontact via 2dehands
    Uitbetaling geslaagde betaalverzoeken