Waarderingen

• 2dehands heeft het waarderingssysteem aangepast. Ervaringen waarbij kopers en verkopers hun ervaringen over het handelsgedrag van de wederpartij kunnen delen. Deze ervaringen worden in de vorm van een sterrenwaardering zichtbaar in het profiel van gebruikers.
    Doel van het sterrensysteem is handelen op 2dehands nog makkelijker en betrouwbaarder maken.
    Het systeem gaat ervan uit dat er een deal wordt gesloten tussen de koper en de verkoper, maar dit zal niet altijd het geval zijn. Het delen van Ervaringen is dan net zo belangrijk en heeft als doel om elkaar als 2dehands gebruikers te helpen om beter te worden in het sluiten van een deal.

Hoe kan ik een wederpartij waarderen?

Koper en verkoper krijgen in Berichten de mogelijkheid om elkaar te waarderen. Dit zal het geval zijn wanneer je zoekertje is verwijderd of verlopen.

Belangrijk om te weten

• Het gemiddelde aantal keer dat er contact is tussen koper en verkoper, voor er sprake is van een deal, verschilt per productgroep (Over een auto onderhandel je waarschijnlijk wat langer dan over een paar schoenen).

• Het delen van ervaringen is op dit moment niet mogelijk binnen de volgende groepen:

• Contacten en Berichten

• Huizen en Kamers

• Vacatures

• Diensten en Vakmensen: Sport, Massage en Sauna & Welzijn/Masseurs en Massagesalons

• En bij plaatsingen van zoekertjes via API-systemen

• Ervaringen worden zowel op de website als in de 2dehands app getoond:

• In het profiel van een gebruiker

• Bij een zoekertjespagina

• Bij 'Bekijk alle zoekertjes'

• In Mijn 2dehands onder de tab ‘Ervaringen’

• Je ervaring kan je waarderen van 1 tot 5 sterren.

• In het profiel van een gebruiker staat het gemiddelde aantal sterren dat hij of zij heeft ontvangen.

• Je kan ook positieve punten selecteren en eventuele verbeterpunten aangeven.

• Verkoper en koper delen hun ervaring zonder dat zij weten hoeveel sterren de ander heeft gegeven.

• Na het delen van de eigen ervaring krijgen koper en verkoper de waardering van de ander te zien.

• De ervaring wordt op hetzelfde moment gepubliceerd of indien slechts 1 partij de ervaring deelt, automatisch na 14 dagen.

• Het is niet verplicht om de ervaring te delen, maar wel gewenst, zodat het gedrag van de gebruikers inzichtelijk wordt voor anderen.

Kan ik een ervaring verwijderen?

• Ervaringen (sterrenscore) die je hebt ontvangen of verstuurd kan je later niet aanpassen of verwijderen, zodat het beoordelingssysteem eerlijk en betrouwbaar blijft.

• Nee, dat kan NIET. Waarderingen zijn een indicatie. Ze weerspiegelen de som van ervaringen met een (ver)koper of bieder. Als we ze verwijderen, heeft het systeem geen waarde meer. Tip: ga respectvol om met anderen en vertrouw nooit 100% op iemands waardering.