Contact koper

• Als je het artikel persoonlijk aflevert, weet je zeker dat je betaald wordt.
    • Spreek liever niet af op een afgelegen plek.

• Neem telefonisch contact op, bij voorkeur via een vaste lijn.

• Gebruik je gezond verstand en vertrouw op je gevoel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

• Maak duidelijke afspraken met de koper: over de prijs, levering en garantie.

• Als koper kan je teleurstellingen voorkomen door je goed te informeren over het aangeboden product: vraag relevante productspecificaties (inclusief eventuele tekortkomingen) en duidelijke (hoge resolutie) foto's.

• Overweeg (zeker als het om grote bedragen gaat) om de gemaakte afspraken schriftelijk vast te leggen in bijvoorbeeld een koopovereenkomst of een kwitantie als bewijs van betaling en levering.

Tip: bekijk hier een voorbeeld van een Auto Verkoopovereenkomst en een kwitantie voor betaling.
  • • Wees alert als de aanbieding te mooi is om waar te zijn.

• Verzamel zoveel mogelijk informatie over de (ver)koper en bewaar alle (verzend) informatie.

• Wees voorzichtig met buitenlandse (ver)kopers: check naam, adres, telefoonnummer.

• Kreeg je van de potentiële koper een bod boven de vraagprijs? Opletten! De koper heeft haast met de aankoop en wil het product niet vooraf bekijken.
  • Top 5 gouden tips voor veilig handelen

Doe online niets wat je in het dagelijks leven ook niet zou doen!

1. Laat je gezonde verstand spreken: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

2. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op onze website, check zijn andere advertenties en maak persoonlijk contact.

3. Controleer de verkoper: zoek extra gegevens op internet en check bvb adres, telefoon, ...

4. Betaal het product via PayPal en je aankopen zijn in veel gevallen onbeperkt beschermd.

5. Wees alert bij kopers en verkopers uit het buitenland en gebruik geen (anonieme) betaalmethoden als Western Union.
  • Een probleem of een geschil?

Probeer altijd eerst met de (ver)koper tot een oplossing te komen.

Lukt dit niet?

Dan kan je eventueel juridische hulp inschakelen. Meld oplichting altijd bij de politie via het Meldpunt Fraude en aan ons. Bij specifieke problemen, bijvoorbeeld met financiële producten of dieren, contacteer je best de bevoegde overheidsinstanties.
    • In de advertentie zie je welke contactmogelijkheden met de verkoper mogelijk zijn.
    • Is de advertentie verwjderd? Via eerder contact (telefoon, e-mail of chat) kun je nog contact opnemen met de verkoper.
    • Geef de verkoper voldoende tijd om te reageren. Krijg je geen reactie? Probeer het dan nog eens. Blijft een reactie uit? Overweeg dan om je bod te verwijderen.
    • Hou er rekening mee dat een product inmiddels verkocht kan zijn en de verkoper daarom niet meer reageert.

• Rechts naast het zoekertje vind je een contactformulier met verschillende opties: telefonisch, e-mail en/of chat.

- Om te mailen, tik je eerst jouw bericht in bij ‘E-mail deze adverteerder’. Deze optie staat naast ieder zoekertje. Klik dan op ‘Verstuur bericht’.

- Om te chatten, tik je jouw bericht in bij “Verstuur chatbericht”. Klik vervolgens op ‘Verstuur’.

Meer informatie over de chat lees je hier.

De verkoper kan e-mail en/of chat zelf aan- en uitzetten via de Persoonlijke Pagina.
    Wel moet altijd minimaal één van de twee aan staan. Wij adviseren chat aangezien dit sneller en gemakkelijker is dan e-mail.

Tip: stel gerichte vragen over wat er in het zoekertje wordt aangeboden. Zo krijg je een duidelijk(er) beeld van wat je kan verwachten. En maak goede afspraken met de verkoper over bezichtigen, betalen en leveren (verzenden).
  • Er zijn vier opties om de bieder te contacteren.

- Als er op je zoekertje geboden wordt, krijg je een e-mail met als onderwerp ‘Nieuw bod op je zoekertje’. Open de e-mail. Je ziet het e-mailadres van de bieder. Kopieer dit e-mailadres en verstuur de bieder een e-mail.

- In de e-mail omtrent je bod ziet je ook de optie ‘Bekijk het zoekertje en het bod’. Als je hierop klikt, kom je meteen op je zoekertjespagina. Daar zie je de naam van de bieder en zijn bod: je kan meteen een reactie sturen.

- Of klik op de link 'Mijn zoekertjes' op je Persoonlijke pagina. Klik op het zoekertje waarop geboden werd. Je ziet dan rechts de naam van de bieder en zijn bod.

- Wist je dat het ook mogelijk is om met de bieder te chatten als je deze contactmogelijkheid hebt aangevinkt bij je contactvoorkeuren? Om te chatten, klik je op ‘Mijn chatberichten’ op je Persoonlijke Pagina.

Meer informatie over de chat lees je hier.
  • Contant betalen, is gelijk oversteken. In alle eurobiljetten zijn echtheidskenmerken verwerkt waarmee je makkelijk echt van vals kunt onderscheiden.

Maak bij verzending duidelijke afspraken over de betaling (Paypal, overschrijving) en de eventuele transport- en verzekeringskosten. Lees meer hier.

Tip: Kijk uit voor kopers die met een buitenlandse cheque willen betalen: cheques van buitenlandse banken kunnen ongedekt of vals zijn. Vermijd Western Union of Money Gram. Verstuur het artikel aangetekend: je krijgt dan een verzendbewijs. Stuur geen producten naar het buitenland (bijvoorbeeld Nigeria) voordat je het geld hebt ontvangen.

• Via "Berichten" kunnen kopers en verkopers met elkaar communiceren. Het uitbrengen van een bod, het delen van je adres of foto’s of het vragen naar informatie over het product zie je per gesprek terug.

Kan ik Mijn Berichten uitschakelen?

Mijn Berichten is een standaardonderdeel van je 2dehands account en kan je daarom niet uitschakelen. Als je Mijn Berichten niet wil gebruiken, kan je gebruik blijven maken van e-mail. Standaard worden alle berichten die gebruikers met elkaar uitwisselen ook per e-mail verstuurd.

Hoe schakel ik het ontvangen van e-mails uit?

Wil je alleen gebruikmaken van Mijn Berichten? Zet het ontvangen van e-mails van gebruikers uit. Dit kan alleen via de 2dehands app.
    1. Ga naar Instellingen in de app.
    2. Klik op Notificatie Instellingen onder Notificaties.
    3. Zet de knop achter Ontvang een e-mail naar links (uit).
    4. Vanaf nu ontvang je alleen nog berichten in Mijn Berichten.
  • Het gebeurt wel eens dat de bieder zijn bod weer verwijdert. Niets aan te doen. Behalve duimen dat er snel opnieuw geboden wordt.