CPC

• Instellen klikprijs (CPC) en budget Admarkt advertentie

Bij het maken van een Admarkt advertentie stel je een maximale klikprijs (CPC = cost per click) en budget in . De Click Through Rate (CTR) en de Cost per Click bepalen samen de positie van je advertentie in de zoekresultaten.

Hoe stel ik mijn CPC en budget in?

• Je stelt een CPC in:
      • Sta op pagina 1: Je betaalt de CPC die is ingesteld om met jouw advertentie op de eerste pagina te staan. Dit is een indicatie.
      • Stel een CPC in: Je bepaalt zelf een CPC.
    • Je stelt een totaalbudget in:
      • Vul bij Advertentiebudget "Totaal" het totaalbedrag in dat je aan deze advertentie wil uitgeven. Is het totaalbudget op, dan pauzeren wij de advertentie.
    • Je stelt een dagbudget in:
      • Vul bij Advertentiebudget "Dagelijks" jouw daglimiet in.

Waar moet ik op letten bij het instellen van de CPC en het budget?

• Je hebt een startbedrag van € 50,- nodig om de advertentie te activeren.
    • Stel je een daglimiet in en bereik je deze, dan verdwijnt de advertentie. De advertentie tonen wij de volgende dag weer.
    • Een terugkerende bezoeker vindt jouw advertentie die dag niet meer terug. Jouw advertentie staat de volgende dag weer online.
    • Je pauzeert of stopt jouw advertentie makkelijk zelf.
    • De CTR berekenen wij door het aantal clicks op jouw Admarkt advertentie te delen door het aantal verkregen impressies.
      • Voorbeeld: Adverteerder 3 stelt de laagste CPC in, maar scoort hoger met zijn CTR. Zijn advertentie staat daardoor hoger dan die van Adverteerder 1 en 2:

User-added image

• Bij het maken van een Admarkt Topzoekertje stel je een maximale klikprijs (CPC) en budget in.
    De Click Through Rate (CTR) en de Cost Per Click bepalen samen de positie van je zoekertje in de zoekresultaten.

Je stelt een CPC in:
    • Sta op pagina 1: Je betaalt de CPC die is ingesteld om met jouw zoekertje op de eerste pagina te staan. Dit is een indicatie.
    • Stel je CPC in: Je bepaalt zelf een CPC. Wij geven een schatting van de verwachte resultaten met deze CPC. Dit baseren wij op data van Admarkt- zoekertjes in deze rubriek.

Je stelt een totaalbudget in:
    • Vul bij "Te besteden budget" het totaalbedrag in dat je aan deze zoekertje wilt uitgeven. Is het totaalbudget op, dan pauzeren wij het zoekertje.

Je stelt een dagbudget in:
    • Klik op "Optioneel Dagbudget" . Vul je daglimiet in.

Je hebt een startbedrag van € 50,- nodig om het zoekertje te activeren.
    Stel je een daglimiet in en bereik je deze, dan verdwijnt het zoekertje. Het zoekertje tonen wij de volgende dag weer. Een terugkerende bezoeker vindt je zoekertje die dag niet meer terug.
    Je zoekertje staat de volgende dag weer online.
    Je pauzeert of stopt jouw zoekertje makkelijk zelf. De CTR berekenen wij door het aantal clicks op jouw Admarkt Topzoekertje te delen door het aantal verkregen impressies.
    Voorbeeld: Adverteerder 3 stelt de laagste CPC in, maar scoort hoger met zijn CTR. Zijn zoekertje staat daardoor hoger dan die van Adverteerder 1 en 2.