Bedankt voor uw reactie. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Tips voor de koper

Tips voor de koper

Op deze pagina vind je tips die als hulpmiddel gebruikt kunnen worden bij de aanschaf van een product of dienst via 2dehands. Deze tips zijn erop gericht om je als koper zo goed mogelijk te informeren over internetoplichters en hoe je hen het werk zo moeilijk mogelijk kunt maken. Wij raden je aan deze pagina goed door te nemen voordat je overgaat tot een transactie. Klik ook op de links met meer informatie om jezelf nog beter te laten informeren over specifieke onderwerpen. 

Wees altijd alert! Met onderstaande tips kan je het risico dat je wordt opgelicht minimaliseren.

1. Persoonlijk contact en heldere communicatie

- Zoek naar producten bij jou in de buurt en haal deze zelf op bij de verkoper.  In persoon zaken doen is verreweg de meest veilige manier omdat je precies weet met wie je zaken doet en wat je koopt. Dit geldt zeker als het om grote bedragen gaat. De koper kan het product persoonlijk inspecteren en partijen kunnen gelijk oversteken: de verkoper wordt direct contant betaald en de koper kan het product meteen meenemen. Om eenvoudig aanbod bij jou in de buurt te vinden, kan je zoeken op postcodegebied (met straal).

- Maak contact via de telefoon, bij voorkeur via een vaste lijn.

- Maak duidelijke afspraken met de verkoper, over de prijs, levering en garantie. 

Het kan zijn dat je je er niet prettig bij voelt om onbekenden in huis te ontvangen dan wel bij onbekenden langs te gaan. Spreek in dat geval een voor beide partijen prettige (openbare) plek af om de transactie af te handelen, bijvoorbeeld buiten voor de deur van de verkoper of bij een winkelcentrum, postkantoor of bank.

- Vraag de adverteerder om zijn adresgegevens en probeer te controleren of deze juist zijn. 

Als jouw handelspartner krampachtig probeert zijn adres achter te houden of niet in persoon wil handelen, wees dan alert. Iemand die betrouwbaar is, heeft hier doorgaans geen moeite mee.

- Als koper kan je eventuele teleurstellingen voorkomen door duidelijk te informeren naar het aangeboden product, zoals relevante productspecificaties (inclusief eventuele tekortkomingen) en duidelijke (hoge resolutie) foto's.

- Laat je gezonde verstand spreken en vertrouw op je gevoel: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

- Spreek liever niet af op een afgelegen plek en neem geen grote sommen geld mee. 

- Wees behoedzaam met het afspreken op afgelegen plaatsen (zoals parkeerplaatsen) en kijk uit met het meebrengen van grote sommen geld.

- Neem bij voorkeur nog iemand mee: twee mensen zien en weten meer dan één. Laat je niet van de wijs brengen wanneer afspraken omtrent de ontmoeting op het laatste moment wijzigen (bijvoorbeeld omdat men alsnog door omstandigheden op een afgelegen plaats wil afspreken).

Volg hierbij je gevoel: zie bij twijfel af van de transactie. Zorg dat je in geval van grotere bedragen weet met wie je handelt (vraag bijvoorbeeld om legitimatie) en overweeg een koopovereenkomst en kwitantie te gebruiken (zodat je de betaling en levering kunt aantonen). Wanneer je om wat voor reden dan ook besluit om niet in persoon de transactie af te handelen, schuilt daar een risico in. Maak in dat geval voor jezelf een risico-analyse: bepaal tot welk bedrag je bereid bent risico te lopen en neem maatregelen om het risico te minimaliseren.
 
2. Weet met wie je zaken doet

- Bekijk hoe lang de verkoper actief is op de website. 

Het is belangrijk dat je weet met wie je zaken doet. Zeker wanneer je niet in persoon de transactie afhandelt. Bekijk hoe lang de verkoper actief is op onze website en check zijn andere zoekertjes. Vraag dus altijd om persoonlijke gegevens van de (ver)koper. Als er iets mis gaat of de (ver)koper houdt zich niet aan zijn afspraak, dan kan je later altijd contact opnemen of eventuele andere stappen overwegen.

- Controleer persoonlijke (contact)gegevens. 

Via de telefoon is vaak de makkelijkste en snelste manier om contact te zoeken met elkaar. Vraag bij voorkeur naar het vaste telefoonnummer van de (ver)koper. Een mobiel nummer is anoniem en moeilijk te achterhalen. Controleer eventueel nog de naam en het adres in combinatie met een vast telefoonnummer met behulp van de Gouden gids.

- Bekijk ook andere zoekertjes van de verkoper.

- Biedt de verkoper veel gewilde producten aan tegen zeer lage prijzen, wees dan alert.

- Check de reputatie van de verkoper (kijk naar de sterretjes in het profiel). 

Hier zie je wat de ervaringen zijn van andere kopers, die zaken met deze adverteerder hebben gedaan. Een waardering bestaat uit 1 tot 5 sterretjes en een kort commentaar. Het geeft aan hoe de ervaring met de koper of verkoper is geweest.

Als je zelf positieve of negatieve ervaringen hebt met een (ver)koper dan kan je deze achterlaten op de waarderingenpagina van de (ver)koper. Op deze manier kunnen andere bezoekers beter inschatten of een (ver)koper wel of niet betrouwbaar is. Wil je meer weten over het waarderingssysteem? Of wil je een waardering achterlaten bij een bezoeker? Bekijk dan de hulppagina.

- Zoek de bezoeker via internet, controleer bij de Kamer van Koophandel en diverse internet fora. 

- Zoek via een zoekmachine (bijvoorbeeld Google) op naam, telefoonnummer en bankrekening van de (ver)koper. Als de (ver)koper malafide is, dan is de kans groot dat slachtoffers gegevens op een forum over internetoplichting hebben geplaatst.

- Wees alert bij verkopers uit het buitenland. 

Op internet zijn malafide (ver)kopers actief die handelen vanuit het buitenland, bijvoorbeeld vanuit West-Afrika (Nigeria). Ze zijn onder andere actief in de groepen Auto's, Auto-onderdelen, Computer en Game Consoles, Telecommunicatie, maar bijvoorbeeld ook in de groep Immo. 

Hoe kan je ervoor zorgen dat je deze malafide (ver)kopers geen kans (meer) geeft?
 
- Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

-  Win zoveel mogelijk informatie in over de (ver)koper, bijvoorbeeld door op internet op de gegevens te zoeken (zoals naam, telefoonnummer en bankrekeningnummer).

-  Betaal geen voorschotten zonder dat je het goed zelf hebt gezien. Doe ook geen aanbetalingen waarbij iets in het vooruitzicht wordt gesteld (bijvoorbeeld het nasturen van sleutels, papieren).

-  Maak geen gebruik van Western Union, MoneyGram of cheques.

-  Wees extra alert als een derde partij bij de transactie wordt betrokken om jouw vertrouwen te wekken (bank, transportbedrijf, pakjesdienst, escrow aanbieder).

-  Laat je niet misleiden door een professioneel uitziende website of e-mails van betrouwbare bedrijven: deze kunnen worden nagemaakt of misbruikt.

Let op! Wees voorzichtig met e-mails die zogenaamd als bewijs van verzending of betaling dienen en afkomstig zouden zijn van een bekende bank (bijvoorbeeld HSBC Bank, Citibank, PayPal), escrow aanbieder (bijvoorbeeld Escrow-Europa.com) of transport bedrijf (bijvoorbeeld DHL). Dit kunnen nep e-mails zijn bedoeld om jouw vertrouwen te winnen. Controleer in dat geval bij de instantie waarvan de e-mail afkomstig zou zijn of het bericht juist is. Ga bovendien altijd zelf naar de website van de aanbieder en ga niet in op e-mailberichten met actieve links. 

Hieronder nog enkele signalen waaraan je malafide buitenlandse verkopers kan herkennen:

-  De verkoper heeft meerdere vergelijkbare zoekertjes op onze website staan, vooral gewilde producten tegen zeer lage prijzen.
 

-  De verkoper schrijft in gebrekkig Engels (veel taal en grammaticale fouten).

-  De verkoper vraagt na de eerste contacten om verder te communiceren met een ander e-mailadres.

-  De verkoper geeft aan in het buitenland te verblijven en daarom niet in persoon de verkoop te kunnen afhandelen.

-  De verkoper heeft haast met de transactie en dwingt jou daarmee tot een overhaaste beslissing.

-  De verkoper wil gebruik maken van een (anonieme) betaaldienst zoals Western Union, MoneyGram of cheques.

-  De verkoper vraagt jou bepaalde kosten vooruit te betalen, bijvoorbeeld een voorschot of kosten voor de douane.
 
3. Weet wat je koopt

- Win zoveel mogelijk informatie over het product in door zelf vragen te stellen bij de verkoper. 

Je kan bij de verkoper vragen naar een aankoopbewijs, foto's of producteigenschappen die niet in het zoekertje vermeld staan. Je kan hierbij denken aan de specificaties, authenticiteit, herkomst of mogelijke tekortkomingen van het product. Schroom niet om de verkoper vragen te stellen. Een goede verkoper zal je altijd willen helpen als er onduidelijkheden zijn.

- Wees extra voorzichtig met zoekertjes waarin dure producten zoals iPhones, laptops, mobiele telefoons, digitale camera's, plasma tv's en spelcomputers worden aangeboden.

- Vergelijk de prijzen van soortgelijke producten of diensten op 2dehands om te beoordelen of een prijs realistisch is. Ga niet in op te mooie aanbiedingen. 

Via onze website is het mogelijk mooie deals vinden. Van tweedehands tot nieuwe producten, van auto's tot diensten en vakmensen tot unieke verzamelobjecten. Van gratis producten tot producten van tien- tot honderdduizenden euro's. Voor transacties via onze website geldt net als in de offline wereld dat jouw gezonde verstand de beste leidraad is.

- Wees alert als de prijs te mooi is om waar te zijn. De beste manier om in te schatten wat een realistische prijs is voor het product waarin je interesse hebt, is om de prijzen van soortgelijke producten of diensten op 2dehands te vergelijken.

- Vraag om exacte eigenschappen van het artikel en bewaar alle informatie. Bewaar ook het eventuele e-mailcontact, de betalingsbewijzen en een kopie van het zoekertje (met foto’s). 

Als koper kan je eventuele conflictsituaties voorkomen door je duidelijk te laten informeren over het aangeboden product. Denk aan relevante productspecificatie, eventuele tekortkomingen en duidelijke foto's. 

Hieronder vind je voorbeelden waarover je duidelijke afspraken kunt maken:
 
- Is er al overeenstemming over de (ver)koop of is er nog slechts sprake van een onderhandeling?

- Is er overeenstemming over de specificaties van het product en de prijs?

- Is de afgesproken prijs inclusief verzendkosten en eventuele transport- en verzekeringskosten?

- Is er overeenstemming over de leverings- en betalingstermijn/wijze?

- Is er sprake van een garantie en zo ja, voor welke periode?
Overweeg om de gemaakte afspraken schriftelijk met elkaar vast te leggen. Dit kan door bijvoorbeeld een (auto)koopovereenkomst en een kwitantie als bewijs van betaling en levering.

- Ga na of het is toegestaan om de betreffende producten of diensten te kopen. Het is de verantwoordelijkheid van bezoekers om te controleren of de producten of diensten mogen worden verhandeld op basis van wet- en regelgeving en de spelregels van onze website. 

Voor jouw gemak hebben we een lijst met voorbeelden van verboden of verdachte objecten en diensten opgesteld. Uiteraard dien je altijd zelf te controleren of je het object mag (ver)kopen. Als bezoeker ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk om na te gaan of het aanbod, de verkoop en de koop van bepaalde goederen of diensten wettelijk is toegestaan.

- Controleer het serienummer van het artikel wanneer dit van toepassing is op jouw product en vraag om het originele aankoopbewijs.

4. Veilige betaling en verzending

- Maak duidelijke afspraken over de prijs en de wijze van betaling. Maak nooit grote bedragen over naar iemand die je niet kent, hoe betrouwbaar de verkoper ook overkomt.

- Er zijn diverse betaalmethoden die kunnen worden gebruikt: 
 
Contante betaling – Door contant te betalen kan je gelijk oversteken. Stuur echter nooit contant geld per post op. In alle eurobiljetten zijn echtheidskenmerken verwerkt waarmee je eenvoudig echt van vals kunt onderscheiden.

Betalingen via prepaid card  Een prepaid card is een herlaadbare kaart waarmee je dezelfde betalingen kan uitvoeren als met een kredietkaart of betaalkaart.
In tegenstelling tot een kredietkaart, moet je voor de prepaid card geen krediet openen. Als houder van de kaart zet je zelf een bedrag op je Prepaid card en kun je dit bedrag gebruiken voor je betalingen op het internet, in winkels of voor geldafhalingen.

Een Prepaid card is voor iedereen toegankelijk (min 18 jaar): er gaat geen acceptatieprocedure aan vooraf.
Opgelet: Prepaid Cards worden meer en meer gebruikt. Toch is het aangeraden om extra voorzichtig te zijn (een prepaid kaart is immers anoniem) en zoveel mogelijk informatie over de verkoper de verzamelen voor een transactie.
Voorbeelden van prepaid kaarten: Paysafe, 3V, bpost,…
 
Giro/Bank - Een bankoverschrijving is een veilig manier van betalen. Het risico van deze betaalmethode is wel dat je betaalt voor een product dat je niet vooraf hebt geïnspecteerd en nog niet in jouw bezit hebt. Gebruik deze methode dan ook alleen als je de verkoper vertrouwt. Je geld kan later niet meer worden teruggestort op jouw rekening (storneren).
 
PayPal - Met PayPal kan je direct online betalen of betaald worden via jouw eigen bankrekening of creditcard. Wanneer je verzendbare producten betaalt via PayPal, zijn je aankopen in veel gevallen onbeperkt beschermd. Klik hier voor meer informatie.

 
Rembours - Bij een rembourszending wordt er bij aflevering van het product aan de deur betaald aan de postbode. Het nadeel van rembours is dat pas na betaling aan de postbode het ontvangen product kan worden bekeken. Dit kan dus een baksteen zijn in plaats van een laptop. Gebruik rembours daarom alleen als je de verkoper vertrouwt. Twijfel je aan de authenticiteit van de postbode, vraag dan naar zijn of haar legitimatie. Mocht de postbode deze niet kunnen overleggen, betaal dan niet.
 
Western Union en MoneyGram - Deze zogenaamde Money Transfer betaaldiensten zijn alleen geschikt om contant geld over te maken aan iemand die je persoonlijk kent en raden wij dan ook af. De ontvanger kan namelijk het geld ophalen enkel op vertoon van een Money Transfer Controle Nummer (MTCN) dat hij van de afzender krijgt. Hierdoor kan volledig anoniem en zonder sporen geld worden afgehaald.
 
Cheques - Wees voorzichtig als een koper wil betalen met een cheque. Mogelijk zijn dit kopers uit het buitenland die met ongedekte of valse cheques willen betalen. Vaak bieden zij een hoger bedrag dan de vraagprijs. Wij adviseren jou contact op te nemen met jouw bank voordat je dergelijke betalingen accepteert. Oplichters kunnen met een cheque vanuit het buitenland geld op jouw rekening storten. Pas na een maand komt een bank er achter dat de cheque ongedekt is. In de tussentijd heb je  het artikel waarschijnlijk al afgeleverd en ben je je geld kwijt. Vermijd dus het gebruik van cheques.

- Wees alert bij internationale betalingen.

- Vraag naar garantie- en transactiekosten (zodat je niet ineens extra kosten moet betalen).

- Laat de producten veilig verzenden. Als de (ver)koop niet in persoon wordt afgehandeld, maak dan duidelijke afspraken over de verzending en eventuele transport- en verzekeringskosten. Overweeg gebruik te maken van aangetekende verzending, waardoor er altijd een bewijs van verzending is. Je kan bijvoorbeeld afspreken deze kosten te delen.

5. Transactieproblemen

- Probeer altijd eerst met de verkoper in contact te treden en met elkaar tot een oplossing te komen. 

- Soms ontstaat er een verschil van mening tussen 2dehands bezoekers met betrekking tot de (ver)koop.

Je kan hierbij denken aan:

° Onenigheid over de totstandkoming van de (ver)koop (inclusief het biedproces).

° Het geleverde product is anders dan omschreven door de verkoper of voldoet niet aan jouw verwachtingen.

° Er wordt inbreuk gemaakt op intellectuele eigendomsrechten zoals auteursrecht of merkenrecht (zie onderaan deze pagina). Een ander voorbeeld is dat een adverteerder een foto of logo gebruikt en daarvoor geen toestemming heeft van de rechthebbende.

° Het product is later geleverd of kwijtgeraakt/beschadigd tijdens verzending.

Wij adviseren jou om in dit soort gevallen altijd eerst met de andere partij in contact te treden. Meestal vinden koper en verkoper gezamenlijk een oplossing voor hun geschil.

Doe in geval van oplichting altijd melding bij de Politie en bij ons. 

Neem contact op met de politie. Hoe meer mensen naar de politie gaan des te hoger de prioriteit ligt. Je dient dan naar jouw lokale politiebureau te gaan en de volgende informatie mee te nemen:

1. Afdruk van de advertentie.
2. Bewijs van betaling (bijv. een bankafschrift).
3. Bewijs van oplichting (als het gaat over verkeerde/kapotte artikelen).
4. Gegevens van de andere partij (e-mailadres, telefoonnummer, naam, adres, etc.), voor zover je die hebt.
 
Neem contact op met de daartoe bevoegde overheidsinstanties in geval van specifieke problemen, bijvoorbeeld met financiële producten of dieren.

Bescherming intellectuele eigendom

We willen de intellectuele eigendomsrechten van rechthebbenden helpen beschermen en voor onze bezoekers willen wij een veilige en aangename zoekertjessite creëren. Door middel van het Meldingsformulier Inbreuk Intellectuele Eigendom kunnen rechthebbenden advertenties melden die een inbreuk maken op hun rechten. 

Indien een zoekertje inbreuk maakt op intellectuele eigendomsrechten, dan kan de rechthebbende dit zoekertje melden via het Meldingsformulier Inbreuk Intellectuele Eigendom (VeRO). Na ontvangst van het door de rechthebbende (of door degene die geautoriseerd is door de rechthebbende) volledig ingevulde formulier, zal het betreffende zoekertje worden verwijderd. Het formulier kan worden gemaild naar redactie@2dehands.be.

Voorkom zelf oplichting!

Met jouw melding help je misdrijven op of via het internet te stoppen. Ook voorkom je dat andere bezoekers worden opgelicht. Heb je vragen of twijfels over een bepaald zoekertje? Mail ons.

Indien je het slachtoffer werd van een misdrijf en klacht wenst neer te leggen, dan kan je terecht bij de lokale politie in jouw buurt of naar keuze. Een overzicht van de politiezones vind je hier.

Voor informatie en meldingen over economische wetgevingen raden wij je aan de website van de FOD economie te consulteren. Meer bepaald hier.

Voor nieuws en tips over online veiligheid, kan je terecht op de site van CERT.be: www.safeonweb.be.

Voor algemene politionele informatie kan je terecht op de site van de politie. Meer bepaald hier


Het gratis aanbieden van dieren kan ernstig dierenleed tot gevolg hebben. Niet iedereen is even (dier)vriendelijk als hij/zij lijkt.

Wilt u direct met ons in contact komen?

contacteer ons