Bedankt voor uw reactie. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Wat zijn de regels voor het aanbieden van wapens, messen en daaraan gerelateerde objecten?

Wapens, messen en daaraan gerelateerde objecten

Het is niet toegestaan om op de Website en de Facebook-pagina van 2dehands.be wapens, messen en daaraan gerelateerde objecten aan te bieden of te vragen die als verboden of vergunningsplichtige wapens beschouwd worden in de zin van de Wapenwet van 8 juni 2006

Het is eveneens niet toegestaan om op voormelde webpagina's van 2dehands.be munitie, patronen of onderdelen van zodanige wapens aan te bieden of te vragen, waaronder bijvoorbeeld:
I. losse flodders, (gebruikte) slaghoedjes, kruit en de eigenlijke kogel (ook wel punt genoemd);
II. geweerkolf, slagpen, dummies etc.
Een uitzondering wordt gemaakt voor gebruikte lege of onbruikbaar gemaakte patroonhulzen of projectielen, wanneer dit expliciet in het zoekertje wordt vermeld. 

Voorbeelden van objecten die niet zijn toegestaan op 2dehands.be:
I. (automatische) vuurwapens (zoals pistolen, revolvers en geweren (zowel hagel, als kogel));
II. Explosieven (zoals handgranaten);
III. magazijnen (en andere niet onbruikbaar gemaakte munitie);
IV. geluiddempers (en andere onderdelen of hulpstukken);
V. alarm- en startpistolen of -revolvers;
VI. katapulten;
VII. airsoft-guns;
VIII. luchtdrukgeweer ('luchtbuks');
IX. paintball wapens;
X. kruisbogen;
XI. pijlen met snijdende delen waarmee ernstig letsel kan worden toegebracht;
XII. boksbeugels, wurgstokken, wapenstokken, werpsterren, nunchaku's;
XIII. vilmessen, werpmessen, vlindermessen, spring- of valmessen (zoals stiletto's) 
XIV. stunguns;
XV. zelfverdedigingswapens (zoals pepperspray en traangas);
XVI. blindmakende laserwapens;
XVII. brandwapens;
XVIII. voorwerpen met giftige, verstikkende, traanverwekkende of weerloosmakende stoffen;
XIX. speelgoedwapens en nepwapens die zo sterk op echte wapens lijken dat ze voor bedreiging kunnen worden gebruikt (zoals een aansteker in de vorm van een pistool of handgranaat);
XX. blanke wapens die uiterlijk gelijken op een ander voorwerp dan een wapen (zoals bijvoorbeeld 'hidden knives' in de vorm van een kam);
XXI. dummy-launcher (voor het trainen voor honden).

Overeenkomstig de toepasselijke wetgeving (o.a. het KB van 20 september 1991) is het op de Website of Facebook-pagina van 2dehands.be toegestaan om vuurwapens met een historische, folkloristische of decoratieve waarde die zijn vervaardigd voor 1 januari 1895 en voor het schieten onbruikbaar gemaakt zijn, aan te bieden of te vragen. In dit geval dient expliciet in het zoekertje te worden vermeld dat het een object van voor 1895 betreft en voor het schieten onbruikbaar gemaakt is.

Bovendien is het toegestaan om andere messen, dan diegenen die door de toepasselijke wetgeving verboden of door het beleid van 2dehands.be uitgesloten worden, op de Website of Facebook-pagina van 2dehands.be aan te bieden of te vragen, op voorwaarde dat deze niet worden verhandeld door of aan jongeren onder de 18 jaar. U kunt hierbij denken aan vrij verkrijgbare wapens zoals zwaarden, sabels, degens en bajonetten. 

Houd er rekening mee dat bepaalde vrije verkrijgbare wapens (bijvoorbeeld voor de uitoefening van een sport, voor beroepsdoeleinden of voor verzameling of wandversiering) niet mogen worden gedragen op de openbare weg. 

Raadpleeg de website van de Federale Overheid en van de FOD Justitie voor meer informatie over het onderscheid tussen verboden, vergunningsplichtige en vrij verkrijgbare wapens.
 

Wilt u direct met ons in contact komen?

contacteer ons