Hoe betaal en verzend ik veilig?

Contant betalen, is gelijk oversteken. In alle eurobiljetten zijn echtheidskenmerken verwerkt waarmee u makkelijk echt van vals kunt onderscheiden. Kijk voor tips voor een snelle en goede controle op http://www.dnb.nl/echtofvals/nl/portal/ of bekijk de smartphone app Android, Apple, Mobiele website van De Nederlandsche Bank.

Maak bij verzending duidelijke afspraken over de betaling (Paypal, overschrijving) en de eventuele transport- en verzekeringskosten. Lees meer hier.

Tip: Kijk uit voor kopers die met een buitenlandse cheque willen betalen: cheques van buitenlandse banken kunnen ongedekt of vals zijn. Vermijd Western Union of Money Gram. Verstuur het artikel aangetekend: u krijgt dan een verzendbewijs. Stuur geen producten naar het buitenland (bijvoorbeeld Nigeria) voordat u het geld hebt ontvangen.