Bedankt voor uw reactie. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Ik ben opgelicht wat nu?

Wij mogen je GEEN gegevens van gebruikers verstrekken!

Daarom raden wij je aan aangifte te doen bij de politie. Zij kunnen je hiermee verder helpen en eventuele gegevens bij ons opvragen via een vordering.

Handelen via onze website verloopt meestal voor beide partijen naar tevredenheid.

Helaas gaat het ook wel eens fout. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over wat je kan doen mocht er onverhoopt iets zijn misgegaan.

Stap 1. Contact opnemen
Neem contact op met de (ver)koper en probeer er samen uit te komen. Het is heel goed mogelijk dat er een misverstand in het spel is. In dat geval lost een telefoontje vaak erg veel op.

Stap 2. Brief sturen
Mocht je er met de (ver)koper nog niet uitkomen dan kan je het beste een brief sturen naar de persoon in kwestie. In deze brief geef je te kennen wat er fout is gegaan en dat je hebt geprobeerd contact op te nemen. Je verzoekt dat er contact met jou wordt opgenomen om de zaak te regelen en als dit mocht uitblijven, je aangifte bij de politie doet. Het is verstandig om deze brief aangetekend te versturen.

Stap 3. Speurwerk verrichten
Je kan het nodige speurwerk (laten) verrichten, door:
  • Bij de Post na te vragen van wie het pakje afkomstig is.
  • Bij de bank vragen het bedrag terug te storten, of andere gegevens te leveren.
  • Bij de provider navragen van wie het ipadres is, waarmee de oplichter opereert. Bij dit laatste kunnen we eventueel ipadressen opzoeken van de adverteerder
  • Bij de provider kan je navragen of er in hun database nog extra informatie (e-mailadres, telefoonnummer, naam, etc.) bekend is over de adverteerder

Stap 4, Aangifte doen
Neem contact op met de politie. Hoe meer mensen naar de politie gaan des te hoger de prioriteit ligt. Je dient dan naar jouw lokale politiebureau te gaan en de volgende informatie mee te nemen:
  • Afdruk van de advertentie
  • Bewijs van betaling (bijv. een bankafschrift)
  • Bewijs van oplichting (als het gaat over verkeerde/kapotte artikelen)
  • Gegevens van de andere partij (e-mailadres, telefoonnummer, naam, adres, etc.), voor zover je die hebt.

Tenslotte...
Misschien krijg je de indruk dat zaken doen via het internet erg onveilig is. Het tegendeel is echter waar! We krijgen erg veel mailtjes van mensen die een goede deal hebben gesloten op onze website. In de meeste gevallen gaat alles goed en is iedereen tevreden met de gang van zaken. Soms gaat het echter mis, en om je zo goed mogelijk hiervoor te behoeden, hebben we besloten bovenstaande pagina te maken. Succes en bedankt voor jouw medewerking!

 

Wilt u direct met ons in contact komen?

contacteer ons