Wat is phishing?

Bij phishing gebruiken kwaadwillenden het internet om persoonlijke of financiële informatie van derden te achterhalen. Daarbij worden onder meer frauduleuze e-mails en valse websites gebruikt die afkomstig lijken te zijn van bekende en betrouwbare bedrijven. In die frauduleuze e-mails en op die valse websites wordt naar uw inloggegevens en/of creditcardinformatie gevraagd.

Het is belangrijk om ook jouw inloggegevens goed te beschermen.

De belangrijkste tips om jou te weren tegen phishing:

• Bescherm jouw wachtwoord en vertrouw dit aan niemand toe.
  • Wijzig jouw inloggegevens alleen direct via 'Mijn 2dehands'.
  • We sturen geen e-mails waarin om jouw wachtwoord wordt gevraagd of met het verzoek om jouw e-mailadres te wijzigen.
  • We vragen niet om creditcard- of bankgegevens in een e-mail.
  • Gebruik voor al jouw online accounts unieke wachtwoorden. Dus zorg ervoor dat jouw wachtwoord bijvoorbeeld niet hetzelfde is als het wachtwoord van uw e-mailaccount.

Stuur ons de verdachte link of e-mail via redactie@2dehands.be door, wanneer:
  • Je twijfelt over een bericht dat van 2dehands afkomstig lijkt te zijn.
  • Je vermoedt dat derden toegang tot jouw 'Mijn 2dehands' hebben verkregen.