Zoekertje plaatsen

• Een Car-Pass is een document dat de kilometerhistoriek van een voertuig weergeeft. Hij vermeldt de gekende kilometerstanden en de datum waarop deze standen werden vastgesteld. Je krijgt dus een beeld van het “kilometer” verleden van de wagen en kan dus beter nagaan of de stand van de kilometerteller bij de verkoop waarachtig is. Daarnaast bevat het document o.a. nog de volgende vermeldingen:
    •    het chassisnummer van het voertuig;
    •    het merk en het model van het voertuig;
    •    de pollutienorm (Euro);
    •    de CO2-emissies;
    •    of het voertuig nog een keuring na ongeval moet ondergaan;
    •    de datum waarop het voertuig voor de eerste maal is ingeschreven (in België);
    •    unieke QR-code en identificatienummer van de Car-Pass (die toelaten de echtheid van het document na te gaan).

Door fraude te bestrijden met de kilometerteller streeft Car-Pass vzw naar de bescherming van de koper en een eerlijke handel in de sector van de tweedehands voertuigen.

Hoe herken ik Car-Pass bij een auto-zoekertje?

Je herkent een auto -advertentie met Car-Pass aan het groen vinkje met vermelding ‘Car-Pass gecontroleerd’.
    Je kunt het zowel in de zoekresultaten als in het zoekertje zelf terugvinden.

Hoe kan ik Car-Pass rapport toevoegen aan mijn zoekertje?

Tijdens het aanmaken van een auto-zoekertje kun je een veld ‘Car-Pass rapport’ invullen met de link naar het rapport.

• Welkom op 2dehands.be

Is dit uw eerste bezoek op 2dehands.be? Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft om succesvol te kopen en te verkopen op de gratis zoekertjessite 2dehands.be.

Wat is 2dehands?

2dehands is de grootste zoekertjessite van België.
    Op 2dehands kun je alles wat je kunt bedenken verkopen. Van fiets, kast, wagen tot jouw verzameling parfums of jouw tweedehands kleren. Alles wat je zoekt staat ook op 2dehands te koop voor spotprijzen. Laat je dus verleiden!

Gratis

Op 2dehands is (ver)kopen in de meeste gevallen gratis. We rekenen ook geen commissie-of transactie kosten.
    In sommige  categorieën hebben we een zoekertjes-limiet geïntroduceerd. Dit betekent dat je nog steeds gratis zoekertjes live kan hebben. Maar wil je meerdere zoekertjes live plaatsen, moet je daarvoor betalen of kiezen voor Admarkt, waardoor jouwzoekertje meteen op de meest zichtbare plaats komt te staan.
    Kijk hier voor uitgebreider advies.

In de categorie Auto’s en motoren betaal je ook vanaf jouw tweede zoekertje dat je via onze website plaatst.
    Klik hier voor meer informatie over dealerabonnement voor Auto’s en Motoren.

Hoe vind ik snel wat ik zoek?

Er zijn 2 manieren om te zoeken naar zoekertjes:
    •    Blader door de afdelingen
    •    Gebruik de zoekbalk.
    Klik voor meer informatie over zoekertjes zoeken.

Hoe plaats ik een zoekertje?

Stap 1. Klik  rechtsboven op Plaats zoekertje

Stap 2. Kies de juiste rubriek voor je product

Stap 3. Maak zoekertje
    - Upload maximaal 24 duidelijke foto’s (jpeg of png) van het product.
    - Kies een duidelijke titel voor jouw zoekertje.
    - Beschrijf in het kort wat je verkoopt. - Geef bij Conditie aan in welke staat het product verkeert.
    - Bepaal de vraagprijs en geef aan of de koper mag bieden.
    - Kies bij Ophalen of Verzenden de gewenste levering.
    - Vul je contactgegevens in.
    - Kies een zoekertjesvorm die past bij jouw verkoopwensen.

Stap 4. Plaats zoekertje

Gefeliciteerd. Jouw zoekertje is succesvol geplaatst op 2dehands. Mensen die interesse hebben in jouw zoekertje zullen contact opnemen met je. Wilt u nog iets toevoegen? In Mijn 2dehands heb je opties om jouw geplaatste zoekertjes te beheren.

Wat is niet toegestaan op 2dehands?
    2dehands biedt je de mogelijkheid om zoekertjes te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de site gebruiksvriendelijk en overzichtelijk blijft zijn er een paar regels waar iedereen zich aan moeten houden. Op de hulppagina vind je dit overzicht.

Meer weten over 2dehands?

Wil je nog meer weten over 2dehands? Op de hulppagina vind je alle antwoorden op jouw vragen.

• Op 2dehands is (ver)kopen in de meeste gevallen gratis. We rekenen ook geen commissie-of transactie kosten.
    Wil je de zoekertjes extra laten opvallen, dan zijn hier ook kosten aan verboden. Kijk op onze promotiepagina voor alle opties.

Waar moet ik op letten als ik een zoekertje plaats:

- In sommige categorieën hebben we een zoekertjes-limiet geïntroduceerd. Dit betekent dat je nog steeds gratis zoekertjes live kan hebben. Maar wil je meerdere zoekertjes live plaatsen, moet je daarvoor betalen of kiezen voor Admarkt, waardoor jouw zoekertje meteen op de meest zichtbare plaats komt te staan. Kijk hier voor uitgebreider advies.
    - Het vermelden van een website (URL) in je zoekertje kost 9 euro.
    - Je hebt verschillende mogelijkheden om je zoekertje te laten opvallen. Voor elke optie geldt een ander bedrag.
    - In de categorie Auto’s en motoren betaalt u vanaf uw tweede zoekertje dat u via onze website plaatst. Klik hier voor meer informatie over dealerabonnement voor Auto’s en Motoren.

• Binnen geselecteerde categorieën hebben we een zoekertjes-limiet geïntroduceerd. Hierdoor kun je maximaal 2 gratis zoekertjes  per categorie actief hebben staan. Als je meer zoekertjes in deze categorieën wil plaatsen, dan zijn daar kosten aan verbonden.

We willen hiermee een goede balans in het aanbod van verschillende typen verkopers kunnen waarborgen.

Concreet betekent dit dat je nog steeds gratis zoekertjes live kan hebben. Maar wil je meerdere zoekertjes live plaatsen, moet je daarvoor betalen of kiezen voor Admarkt, waardoor jouw zoekertje meteen op de meest zichtbare plaats komen te staan.

Kijk hier voor uitgebreider advies.

• Waarom is ´Betalen met één klik´ gedeactiveerd?

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn:

•    Je hebt je al afgemeld voor ‘Betalen met één klik’.
    •    Er zit een (typ)fout in je rekeningnummer.
    •    Je bankrekening is geblokkeerd voor automatische incasso’s van 2dehands.
    •    Er zijn meerdere betalingen niet gelukt omdat je te weinig saldo op je rekening hebt staan.
    •    Er zijn betalingen aan 2dehands via deze dienst ingetrokken.

Het is niet meer mogelijk om deze betaalmethode opnieuw te activeren.

• Als je zoekertje bijna afloopt, dan wordt dit automatisch verlengd of kun je het zelf handmatig verlengen. Hierdoor heb je meer tijd om het aangeboden product of dienst te verkopen.
    Hoe kan ik mijn betaald zoekertje handmatig verlengen?

Je kunt alleen zelf je zoekertje verlengen als het gaat om een zoekertje dat niet automatisch verlengd wordt.
    •    Log in op Mijn 2dehands.
    •    Ga naar Mijn zoekertjes.
    •    Ten laatste 7 dagen voordat jouw zoekertje afloopt zie je naast de zoekertje de link Verlengen staan.
    •    Klik je op Verlengen, dan wordt je zoekertje verlengd met 28 dagen. Deze dagen tellen we vanaf het moment dat je verlengt.
    •    Je komt nu automatisch in het betalingsscherm. Wanneer de betaling is afgerond, wordt het zoekertje verlengd.
    Het is ook mogelijk om vanuit de e-mail die je van ons krijgt te klikken op Verleng nu uw zoekertje.

Waarop moet ik letten bij het verlengen van mijn betaald zoekertje?

•    Afhankelijk van de gekozen rubriek wordt jouw zoekertje automatisch verlengd. Is dit niet het geval, dan kun je dit handmatig doen.
    •    Bij de rubrieken waar een automatische verlenging geldt, geef je tijdens het plaatsen van de zoekertje akkoord voor de automatische verlenging. Het bedrag wordt daarna automatisch van je rekening afgeschreven.
    •    Je stopt het automatisch verlengen door de zoekertje te verwijderen. Vanaf dat moment wordt er geen geld meer van je rekening afgeschreven.
    •    Wordt je zoekertje automatisch verlengd, dan zie je bij Mijn zoekertjes twee groene ronde pijltjes  staan bij het betreffende zoekertje. Dit is het teken voor automatische verlenging. Ook staan de datum en tijd hierbij wanneer er weer geld wordt afgeschreven.
    •    Bij een automatische verlenging wordt je zoekertje ook meteen omhoog geplaatst.
    •    Voordat een zoekertje automatisch wordt verlengd, ontvang je van ons een e-mail met daarin de dag, datum en tijdstip van de automatische verlenging.
    •    Wordt je zoekertje niet automatisch verlengd, dan ontvang je een e-mail van ons binnen 7 dagen voordat jouw zoekertje afloopt.
    •    Adverteer je met een pakket, dan blijft je zoekertje op 2dehands staan voor de periode die hoort bij het gekozen pakket. Dit wordt tijdens de plaatsing aangegeven.

• Om je product sneller te verkopen, plaats je een duidelijke foto bij je zoekertje.

Hoe voeg ik een foto toe aan mijn zoekertje?

Plaats je een nieuwe zoekertje, volg dan de stappen in 'Hoe plaats ik een zoekertje?'
    Wil je bij een bestaande zoekertje een foto toevoegen, volg dan onderstaande stappen:

•    Log in op Mijn 2dehands.
    •    Ga naar Mijn zoekertjes.
    •    Open de betreffende zoekertje.
    •    Klik op Wijzig.
    •    Klik op het plusteken.
    •    Ga naar de map op je computer waar je foto’s staan.
    •    Selecteer de foto’s die je wilt toevoegen.
    •    Klik op openen.
    •    Voeg een foto toe en klik op Opslaan.

Gebruik je de app. volg onderstaande stappen:

•    Ga naar Mijn zoekertjes.
    •    Klik op Wijzig.
    •    Klik op Foto’s.
    •    Kies Maak foto of Kies foto.
    •    Selecteer een fotoalbum en kies de foto's die je wil toevoegen.
    •    Klik op Voeg toe.

Waar moet ik op letten bij een foto?

•    Zorg dat de foto niet groter is dan 4MB. Wij passen de foto automatisch aan naar het juiste formaat.
    •    Zorg dat de bestandsnaam van je foto's geen gekke leestekens bevat.
    •    Je kunt tot maximaal 24 foto’s plaatsen.
    •    Je kunt de volgorde van de foto's aanpassen door ze te slepen.
    •    Maak foto’s bij daglicht.
    •    Gebruik een effen (witte) achtergrond.
    •    Laat zien hoe je het product gebruikt.
    •    Laat de verhoudingen/grootte duidelijk naar voren komen. Dit doe je door bijvoorbeeld een ander object wat herkenbaar is qua grootte, naast je product te plaatsen.
    •    Zoekertjes met verboden foto’s worden door ons verwijderd.
  • Een zoekertje plaatsen is zo gebeurd.

Hoe plaats ik een zoekertje?

•    Klik rechtsboven op Plaats zoekertje
    •    Kies de juiste rubriek voor je product
    •    Upload maximaal 24 duidelijke foto’s (jpeg of png) van het product.
    •    Wil je extra aandacht van geïnteresseerde kopers? Kies voor een homepagina zoekertje.
    •    Kies voor een pakkende titel met de belangrijkste productkenmerken
    •    Beschrijf je product. Houd er rekening mee dat je de eerste regels in de resultatenlijst terugziet.
    •    Geef bij Conditie aan in welke staat het product verkeert.
    •    Bepaal de vraagprijs en geef aan of de koper mag bieden.
    •    Kies bij Ophalen of Verzenden de gewenste levering.
    •    Vul je contactgegevens in.
    •    Kies een zoekertjesvorm die past bij jouw verkoopwensen.
    •    Klik op Plaats je zoekertje. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat jouw zoekertje zichtbaar is in het overzicht.
  • Binnen Diensten en Vakmensen kun je een keuze maken uit drie pakketten: basis, plus of premium.
    Afhankelijk van de door jouw gekozen zoekertjespakket zal per 28 dagen een vervolgbetaling worden geïncasseerd. Je zoekertje wordt dan automatisch tegen betaling verlengd.

De vervolgbetalingen per zoekertjespakket van 2dehands Diensten en Vakmensen:

De vervolgbetalingen per zoekertjespakket van 2dehands Diensten en Vakmensen:

Basis zoekertje - € 6 per 28 dagen

·       Link naar je website

Plus zoekertje  - € 12,50 per 28 dagen

·       Link naar je website

·       Geen banners op je zoekertjespagina

·       Je eigen bedrijfspagina

Premium zoekertje - € 36,50 per 30 dagen

·       Link naar je website

·       Geen banners op je zoekertjespagina

·       Je eigen bedrijfspagina

·       Jouw zoekertje wordt ook getoond bij relevante zoekertjes van anderen
    *Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

• De categorieën zijn lichtjes aangepast en logischer ingedeeld.

Controleer of je zoekertje(s) op de juiste plek staan. Wil je iets verkopen? Zorg uiteraard altijd dat alle kenmerken zijn ingevuld, dan is je zoekertje beter vindbaar.

• Als je een zoekertje plaatst, wordt er bij de meeste rubrieken prijsinformatie van zoekertjes met soortgelijke producten getoond.
    Dit is een hulpmiddel waarmee je makkelijker de vraagprijs voor je product bepaalt zonder dat je de pagina hoeft verlaten waar je je zoekertje aan het opmaken bent.

Hoe werkt de prijsinformatie?

• De getoonde prijsinformatie wordt automatisch berekend aan de hand van de gemiddelde vraagprijs van op dat moment actieve zoekertjes op 2dehands met soortgelijke producten.

• De prijsinformatie is verdeeld in drie vraagprijsklassen: laag, midden en hoog.

• Als je een zoekertje plaatst wordt de gemiddelde prijsklasse als eerste getoond. Het blauwe linkje daaronder toont de 3 prijsklassen.

Belangrijk om te weten

• De getoonde prijsinformatie en voorbeelden van zoekertjes zijn gebaseerd op de op dat moment actieve zoekertjes met soortgelijke producten.

• De prijzen van zoekertjes met soortgelijke producten houden geen rekening met de tekst, foto’s of kwaliteit van deze zoekertjes. Daarom raden we onze gebruikers altijd aan om goed naar de condities te kijken van de soortgelijke producten om vervolgens zelf een goede vraagprijs te kunnen bepalen voor je eigen zoekertje.

• 2dehands staat niet in voor de juistheid van de informatie, de selectie en de inhoud van de geselecteerde zoekertjes die getoond worden.

• Prijsinformatie is geen prijsadvies van 2dehands maar een extra hulpmiddel om het voor jou makkelijker te maken de vraagprijs van andere zoekertjes met soortgelijke producten te bekijken.

• Als er te weinig actieve zoekertjes zijn met soortgelijke producten, kan de prijsinformatie niet worden getoond, door gebrek aan informatie.

Bij welke rubrieken is de prijsinformatie niet te zien?

De prijsinformatie kan niet in alle rubrieken getoond worden. Het overzicht van de vraagprijsklassen is gebaseerd op actieve zoekertjes met soortgelijke producten. Wanneer niet automatisch kan worden bepaald of het gaat om soortgelijke producten toont 2dehands geen prijsinformatie. Dit is het geval bij de volgende categorieën:

• Dieren

• Tickets en Kaartjes

• Huizen en Kamers

• Vakantie

• Vacatures

• Caravans

• Contact & Berichten

• Auto’s

• Motoren

• Diensten en Vakmensen

• Automatische fotoherkenning bij het plaatsen van een zoekertje

Fotoherkenning is een nieuwe functie die jij als hulpmiddel kan gebruiken om een aantrekkelijke omschrijving, titel en vraagprijs te bepalen voor jouw zoekertje. Op basis van de eerste foto die je uploadt van het product dat je wil verkopen, wordt gezocht naar soortgelijke zoekertjes die op dit moment op 2dehands staan. Als er zoekertjes worden gevonden met soortgelijke foto’s, worden deze voorbeelden overzichtelijk voor je weergegeven zodat je direct de omschrijving, titel en vraagprijs van andere aanbieders kan bekijken. Met de vergelijking kan er vervolgens automatisch een gangbare prijs worden gesuggereerd, samen met een mogelijk relevante categorie.

Hoe werkt de fotoherkenning?

• Op basis van enkele visuele kenmerken kunnen jouw foto's bij het plaatsen automatisch worden herkend. Het proces hiervoor herkent geen model, uitvoering, kwaliteit en/of andere specifieke kenmerken van het product dat je wil aanbieden.

• Als er een vergelijkbare foto in een zoekertje op 2dehands staat, toont de app op basis van de eerste foto automatisch vergelijkbare zoekertjes.

• Nadat je jouw foto hebt geselecteerd wordt jou ook gevraagd om specifieke eigenschappen op te geven van het item/product dat je gaat aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld merk, kleur, modelnummer of type zijn.

• Op basis van deze informatie krijg je vervolgens in één oogopslag soortgelijke zoekertjes te zien en wordt er door het systeem een gangbare prijs gesuggereerd.

• Fotoherkenning zal het voor de meeste gebruikers makkelijker maken om een prijs te bepalen en een omschrijving te kiezen.

Belangrijk om te weten

• 2dehands-gebruikers die de meest recente versie van de 2dehands-app downloaden kunnen de nieuwe functie uitproberen.

• Gebruikers die de app al hebben, moeten een update uitvoeren.

• Fotoherkenning werkt alleen als de kwaliteit van jouw foto goed genoeg is (scherp genoeg, niet te donker).

• Het kan gebeuren dat er GEEN soortgelijke foto’s gevonden worden. In dat geval kan er helaas geen gangbare prijs worden gesuggereerd en ook geen suggestie voor een categorie worden gedaan.

• Fotoherkenning werkt alleen voor de reguliere zoekertjes en niet voor de zakelijke zoekertjes.

• De nieuwe functie is in 28 productcategorieën te gebruiken.

• Deze functionaliteit is niet in alle rubrieken beschikbaar.

• Tijdens het aanmaken van een zoekertje kan je kiezen voor een Basis, Plus of Premium pakket.

• Basis: je zoekertje wordt voor 4 weken geplaatst en zakt weg in de lijst met zoekresultaten als er nieuwe zoekertjes geplaatst worden.

• Plus: maak van je zoekertje direct een Dagtopper voor 1 dag.  Hiermee blijft je a zoekertje 24 uur boven de gewone zoekertjes staan.

• Premium: maak van je zoekertje direct een Dagtopper voor 7 dagen. Hiermee blijft je zoekertje 7 dagen boven de gewone zoekertjes staan

Hoe kies ik voor een pakket?

1. Maak een zoekertje aan.

2. Tijdens het invullen van de gegevens kan je onderaan kiezen voor een pakket.

• Goed nieuws! In samenwerking met het postbedrijf bpost kunnen verkopers hun pakjes gemakkelijk en snel rechtstreeks vanuit hun profiel versturen.

Zo werkt het:

·         Elk zoekertje heeft de keuze ‘Verzenden’ of ‘Ophalen’.

·         Bij de optie ‘Verzenden’ moet de verkoper aangeven of het artikel al dan niet in de brievenbus past. Indien niet, dan kan de verkoper vanaf nu gemakkelijk de verzendprijs berekenen. Dit bedrag komt naast het zoekertje te staan.

·         Kiest de koper voor verzenden, dan kan de verkoper het verzendlabel meteen afdrukken met alle juiste gegevens.

·         De verkoper kleeft het verzendlabel op het pakje.

·         De verkoper brengt het pakje bij 1 van de 1250 postkantoren, postpunten of pakjesverdelers.

Ook handig als je iets wil kopen: u ziet meteen wat u extra betaalt voor verzending!

Meer informatie over bpost vindt u hier.

1. Klik op Zoekertje plaatsen.
    2. Voer in de titel van je zoekertje.
    3. De meest passende rubrieken worden nu getoond.
    4. Indien er kosten aan verbonden zijn, dan worden deze tijdens de plaatsing van uw zoekertje getoond.
    5. Selecteer de juiste rubriek.
    6. Ook kunt u handmatig naar een rubriek zoeken. Klik onderaan op “Manueel selecteren”.
    Het is niet mogelijk om het Zoekertje na plaatsing in een andere afdeling, rubriek of categorie te plaatsen.

• Als u uw zoekertje niet wijzigt of verwijdert, blijft in beginsel 28 dagen staan. Na 28 dagen krijgt u een e-mail waarmee u uw zoekertje kunt verlengen. Verlengt u uw zoekertje niet? Dan wordt het verwijderd.

Tip: u kunt eender wanneer uw zoekertje omhoog plaatsen via uw Persoonlijke Pagina.
  • Via onze website plaatst u gratis zoekertjes. Er zijn wel een paar regels. Bedankt om u aan deze afspraken te houden. Zo blijft de site voor alle bezoekers gebruiksvriendelijk en overzichtelijk: dubbele zoekertjes, Grapjes, Geld, Overmatig gebruik van trefwoorden, Rare tekens, Reclame, Verboden items en/of diensten zijn niet toegestaan.
  • Als u een zoekertje bekijkt, kan u zien hoeveel keer dat zoekertje al bekeken is. Dat cijfer verschijnt rechtsboven de zoekertjesfoto. In de afbeelding hieronder is het cijfer rood omkaderd.

Image ajoutée par l'utilisateur
    Wilt u weten hoeveel keer uw zoekertje is bekeken? Dit vindt u terug op uw persoonlijke pagina in de lijst met al uw zoekertjes. Naast het symbool met het oogje, vindt u hoeveel keer uw zoekertje is bekijken. In het voorbeeld hieronder, toont de rode kader op welke plaats u dat cijfer kan terugvinden.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Bij uw zoekertje vindt u uiterst rechts onder ‘Bekeken’ een cijfer, bijvoorbeeld 16. Dat betekent dat uw zoekertje 16 keer bekeken werd.
  • Als u een zoekertje plaatst, kunt u aangeven of er op uw zoekertje geboden mag worden. Liever niet? Vink deze optie dan niet aan. Naast uw zoekertje komt dan de melding ‘Op dit zoekertje kan niet geboden worden’. Hebt u eerst aangeduid dat er wél geboden mag worden, maar wilt u dat nu aanpassen? Geen probleem. Klik op ‘Mijn zoekertjes’ op uw Persoonlijke Pagina, en dan bij het betreffende zoekertje op ‘Wijzigen’. Vink het vakje ‘biedingen op uw zoekertje toestaan’ uit.
  • Zoekertje ingevuld? Vergeet niet te klikken op ‘plaats zoekertje’ om uw zoekertje te voltooien. Normaal staat het dan meteen (of na enkele minuten) online. Vindt u uw zoekertje toch niet terug op uw Persoonlijke Pagina onder 'mijn zoekertjes'? Contacteer ons dan via het contactformulier.
  • Het gebeurt wel eens dat de bieder zijn bod weer verwijdert. Niets aan te doen. Behalve duimen dat er snel opnieuw geboden wordt.
  • Enkel de verkoper en/of de bieder kunnen een bod verwijderen. Hoe? Klik op uw zoekertjespagina op het kruisje (x) naast het veld ‘Biedingen’. U moet hiervoor wel ingelogd zijn.
  • Het duurt nooit langer dan 10 minuten voordat een ingegeven zoekertje verschijnt. Bezoekers zien uw zoekertje dus zo goed als meteen en kunnen direct reageren.