Wijzigen gegevens

• Wij mogen je GEEN gegevens van gebruikers verstrekken!

Daarom raden wij je aan aangifte te doen bij de politie. Zij kunnen je hiermee verder helpen en eventuele gegevens bij ons opvragen via een vordering.

Handelen via onze website verloopt meestal voor beide partijen naar tevredenheid.

Helaas gaat het ook wel eens fout. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over wat je kan doen mocht er onverhoopt iets zijn misgegaan.

Stap 1. Contact opnemen
    Neem contact op met de (ver)koper en probeer er samen uit te komen. Het is heel goed mogelijk dat er een misverstand in het spel is. In dat geval lost een telefoontje vaak erg veel op.

Stap 2. Brief sturen
    Mocht je er met de (ver)koper nog niet uitkomen dan kan je het beste een brief sturen naar de persoon in kwestie. In deze brief geef je te kennen wat er fout is gegaan en dat je hebt geprobeerd contact op te nemen. Je verzoekt dat er contact met jou wordt opgenomen om de zaak te regelen en als dit mocht uitblijven, je aangifte bij de politie doet. Het is verstandig om deze brief aangetekend te versturen.

Stap 3. Speurwerk verrichten
    Je kan het nodige speurwerk (laten) verrichten, door:
    • Bij de Post na te vragen van wie het pakje afkomstig is.
    • Bij de bank vragen het bedrag terug te storten, of andere gegevens te leveren.
    • Bij de provider navragen van wie het ipadres is, waarmee de oplichter opereert. Bij dit laatste kunnen we eventueel ipadressen opzoeken van de adverteerder
    • Bij de provider kan je navragen of er in hun database nog extra informatie (e-mailadres, telefoonnummer, naam, etc.) bekend is over de adverteerder

Stap 4, Aangifte doen
    Neem contact op met de politie. Hoe meer mensen naar de politie gaan des te hoger de prioriteit ligt. Je dient dan naar jouw lokale politiebureau te gaan en de volgende informatie mee te nemen:
    • Afdruk van de advertentie
    • Bewijs van betaling (bijv. een bankafschrift)
    • Bewijs van oplichting (als het gaat over verkeerde/kapotte artikelen)
    • Gegevens van de andere partij (e-mailadres, telefoonnummer, naam, adres, etc.), voor zover je die hebt.

Tenslotte...
    Misschien krijg je de indruk dat zaken doen via het internet erg onveilig is. Het tegendeel is echter waar! We krijgen erg veel mailtjes van mensen die een goede deal hebben gesloten op onze website. In de meeste gevallen gaat alles goed en is iedereen tevreden met de gang van zaken. Soms gaat het echter mis, en om je zo goed mogelijk hiervoor te behoeden, hebben we besloten bovenstaande pagina te maken. Succes en bedankt voor jouw medewerking!

• 1. Ga naar je Profiel in je persoonlijke pagina en kies voor "Inloggegevens"

2. Klik op ‘wijzigen’ en wijzig je wachtwoord. Let wel: daarvoor heb je jouw oude wachtwoord nodig.

3. Ben je het oude wachtwoord vergeten? Klik op ’Wachtwoord vergeten’ en vul jouw e-mailadres in. We sturen jou een e-mail: volg de instructies en kies een nieuw wachtwoord.
  • Om je product of dienst nóg sneller te verkopen, is het belangrijk dat je contactgegevens kloppen. Je wijzigt je contactgegevens in je 2dehands-account of in een bestaande advertentie:

2dehands-account

1. Log in op "Mijn 2dehands" of open onze app.
    2. Ga naar "Mijn Profiel".
    3. Wijzig je contactgegevens en klik op "Opslaan".

Bestaande advertentie

1. Log in op "Mijn 2dehands" of open onze app.
    2. Ga naar "Mijn Zoekertjes".
    3. Open de betreffende advertentie en klik op "Wijzig".
    4. Wijzig je contactgegevens en klik op "Opslaan".

Let je op de volgende punten?

• Pas je jouw contactgegevens aan bij een actieve advertentie? Dat kan! Let er wel op dat je wijzigingen alleen gelden voor de advertentie die je aanpast.
    • Is je advertentie automatisch geplaatst of door een externe partij geplaatst? Ook dan kun je jouw contactgegevens wijzigen. Om dat te doen kun je contact opnemen met de organisatie die de advertentie voor je geplaatst heeft.

• 1. Ga naar "Mijn 2dehands". Het e-mailadres staat onder "Inloggegevens" in "Mijn Profiel".
    2. Klik op "Wijzigen" en wijzig je e-mailadres.
    3. Vergeet niet op "Opslaan" te klikken om de verandering defnitief te maken.

Let wel:
    Je kunt je e-mailadres om veiligheidsredenen maximaal 1 keer per 30 dagen wijzigen.
    Als zakelijke adverteerder op Admarkt is het niet mogelijk om je e-mailadres te wijzigen. Neem hiervoor, op weekdagen van 8u30 tot 17u, contact met ons op via het gratis nummer 0800/67 002 of support-admarkt@2dehands.be.
  • Wil je jouw 2dehands-account verwijderen? Dat kan! Via Mijn 2dehands op de website kun je dit zelf regelen, de app biedt deze optie (nog) niet.

Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder;

1.    Log in op Mijn 2dehands.
    2.    Klik rechts bovenin op je naam.
    3.    Kies voor Mijn Profiel.
    4.    Bij je contactgegevens klik je op Account verwijderen.
    5.    Geef aan waarom je jouw account wilt verwijderen.
    6.    Klik op Bevestigen.
    7.    Je account wordt nu binnen de wettelijke termijn verwijderd.
    8.    We sturen je een e-mail om de verwijdering te bevestigen.

Let je op de volgende punten?

•    Verwijderen we je account, dan verwijderen we ook al je gegevens uit onze systemen.
    •    Heb je nog actieve zoekertjes? Dan verwijderen we deze ook.
    •    We sturen je na verwijdering van je account geen e-mails meer.
    •    Wil je later weer gebruik maken van 2dehands? Dat is geen probleem, je bent altijd welkom bij ons. Maak dan gerust een nieuw account aan.