Bedankt voor uw reactie. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Veiligheid: een continu proces

Om de site voor onze bezoekers zo veilig mogelijk te houden, zijn we continu op zoek naar manieren om die veiligheid te garanderen. Zo gebruiken we de HTTPS procedure of HyperText Transfer Protocol Secure op bepaalde pagina's van 2dehands.be.
Concreet betekent dit dat er een veilige uitwisseling van gegevens ontstaat tussen jou, de bezoeker, en 2dehands.be. Privacygevoelige gegevens worden versleuteld waardoor geen enkele buitenstaander toegang heeft.
  
Hoe kan je deze veilige procedure herkennen?

Kijk goed naar de URL en kijk uit naar een groen slotje, gevolgd door de letters HTTPS://www... zoals het voorbeeld hieronder. Als je op het groen slotje drukt, kan je de certificaatinformatie terugvinden. Het is belangrijk dat je controleert of de URL overeenkomt met de URL in het certificaat.

 
Image ajoutée par l'utilisateur

Waar zal je de pagina's die HTTPS gebruiken terugvinden?

- Inloggen
- Registreren
- Reactie versturen
- Wachtwoord wijzigen of vergeten
- e-mailadres wijzigen
- Profiel wijzigen
- profiel pagina
 
Kortom, alle pagina's die om een emailadres of wachtwoord vragen zullen HTTPS gebruiken.
 
Wat als ik HTTPS niet op deze pagina's zie? 

Dan heb je waarschijnlijk te maken met een phishing site of spoof e-mails. Spoof e-mails hebben als boodschap dat je je account op 2dehands.be niet meer kan gebruiken, of dat er een fout gebeurd is waardoor je je gegevens moet ‘herstellen’. Soms is er ook een link naar een pagina die er op het eerste zicht uitziet als 2dehands.be, maar toch nep is. Dan is er sprake van een phishing site. Op deze sites zal het certificaat van de website niet overeenkomen met dat van 2dehands.be. Let dus goed op. Stuur ons in dit geval de verdachte link of e-mail via redactie@2dehands.be. Wij nemen dan de nodige actie.
  

Wilt u direct met ons in contact komen?

contacteer ons