Bedankt voor uw reactie. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Waar moet ik bij betaling extra op letten?

Maak duidelijke afspraken over de betalingswijze!

Bank of overschrijvingsformulier

Als de adverteerder wil dat je het volledige bedrag voor het artikel stort op haar of zijn rekening, vóór ontvangst van het artikel, moet je heel zeker van je zaak zijn.

Is dit de enige manier waarop de adverteerder zaken wil doen? Vraag dan of je een deel van het bedrag kan storten. Je kan dan na ontvangst van het artikel het resterende bedrag storten. 

Wil de adverteerder zaken doen via Western Union of een buitenlandse bank? Dan heb je een grote kans dat je te maken hebt met oplichters. Haak gewoon af.

PayPal

Met PayPal kan je met een e-mailadres online betalingen verzenden en ontvangen. 

Voor meer informatie over PayPal, klik hier. Voor het gebruik van PayPal, raden wij je aan de Algemene Voorwaarden van deze betaalmethode te lezen. Klik hier om veiligheidstips voor het gebruik van PayPal te raadplegen.

Prepaid card


Een prepaid card is een herlaadbare kaart waarmee je dezelfde betalingen kan uitvoeren als met een kredietkaart of betaalkaart.
In tegenstelling tot een kredietkaart, moet je voor de prepaid card geen krediet openen. Als houder van de kaart zet je zelf een bedrag op je Prepaid card en kun je dit bedrag gebruiken voor je betalingen op het internet, in winkels of voor geldafhalingen.

Een Prepaid card is voor iedereen toegankelijk (min 18 jaar): er gaat geen acceptatieprocedure aan vooraf.
Opgelet: Prepaid Cards worden meer en meer gebruikt. Toch is het aangeraden om extra voorzichtig te zijn (een prepaid kaart is immers anoniem) en zoveel mogelijk informatie over de verkoper de verzamelen voor een transactie.
Voorbeelden van prepaid kaarten: Paysafe, 3V, bpost,…

Contant betalen

Een zeer veilige manier van het afronden van een transactie is door af te spreken met de (ver)koper. Je ziet als koper direct wat je koopt. Als verkoper heb je direct je geld in handen. 

Is de afstand te groot? Hou je aan onderstaande tips en voorkom oplichting:

- Spreek af op een voor jou vertrouwde locatie. Blijf op de afgesproken locatie. Rond de transactie af met dezelfde contactpersoon. 
 
- Als het om grote geldbedragen gaat, neem nooit het gehele bedrag mee. Ga naar een bankautomaat om het resterende bedrag af te halen wanneer je het artikel in handen hebt.

Onder rembours

Bij het postkantoor kan je een pakket onder rembours verzenden. De koper ontvangt het artikel en betaalt het gekochte artikel aan de postbode.

De risico's voor de koper:

Er kan in het pakket altijd iets anders zitten dan wat je hebt gekocht via onze website. Ken je de postbode niet? Vraag altijd zijn identiteitskaart. Kan hij zijn identiteitskaart niet laten zien, betaal dan niet!

Wilt u direct met ons in contact komen?

contacteer ons