Zoekertje plaatsen

• Welkom op 2dehands.be
    Is dit uw eerste bezoek op 2dehands.be? Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft om succesvol te kopen en te verkopen op de gratis zoekertjessite 2dehands.be.

Wat is 2dehands.be?
    2dehands.be is de grootste GRATIS zoekertjessite van België.

Op 2dehands.be kunt u alles wat u kunt bedenken verkopen. Van fiets, kast, wagen tot uw verzameling parfums of uw tweedehands kleren. Alles wat u zoekt staat ook op 2dehands.be te koop voor spotprijzen. Laat u dus verleiden!

Gratis

Op 2dehands.be kunt u zoveel zoekertjes plaatsen als u maar wilt. Dit is geheel GRATIS. Zowel voor de verkoper als de koper zitten er totaal GEEN kosten verbonden aan het kopen of verkopen van een artikel via 2dehands.be. U kunt nieuwe en tweedehands artikelen onbeperkt plaatsen.

Hoe zoek ik een artikel?

U kunt op twee manieren naar een artikel zoeken:

- Zoeken op trefwoord
    Typ in de zoekbalk op de homepage het artikel in wat u zoekt. U ziet in één klik alle zoekertjes die u interessant vindt.

- Verfijnd zoeken
    Kies een afdeling die u interessant vindt. U ziet dan alle zoekertjes die geplaatst werden in de betreffende afdeling. Kies aan de rechterkant van uw scherm de opties die u interessant vindt om steeds specifieker te zoeken.

Hoe plaats ik een zoekertje?

Stap 1. Klik op Plaats gratis zoekertje

Stap 2. Kies afdeling, rubriek en categorie

Stap 3. Maak zoekertje

Kies een duidelijke titel voor uw zoekertje. Beschrijf in het kort wat u verkoopt. Vergeet ook niet om foto's te plaatsen. Zo vergroot u uw verkoopkansen.

Stap 4. Plaats zoekertje

Gefeliciteerd. Uw zoekertje is succesvol geplaatst op 2dehands.be. Mensen die interesse hebben in uw zoekertje zullen contact opnemen met u. Wilt u nog iets toevoegen? Klikt u dan op Wijzig zoekertje.

Wat is niet toegestaan op 2dehands.be?
    2dehands.be biedt u de mogelijkheid om zoekertjes geheel gratis te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de site gebruiksvriendelijk en overzichtelijk blijft zijn er een paar regels waar iedereen zich aan moeten houden. Op de hulppagina vindt u dit overzicht.

Meer weten over 2dehands.be

Wilt u nog meer weten over 2dehands.be? Op de hulppagina vindt u alle antwoorden op uw vragen.

• Een zoekertje plaatsen is zo gebeurd. Bovenaan elke pagina van onze website is er een knop ‘Plaats gratis zoekertje’. Klik hierop. Kies eerst uw rubriek en volg dan alle stappen. Klik om af te sluiten op ‘Plaats zoekertje’. Uw zoekertje verschijnt dan op de website.
  • Via onze website plaatst u gratis zoekertjes. Er zijn wel een paar regels. Bedankt om u aan deze afspraken te houden. Zo blijft de site voor alle bezoekers gebruiksvriendelijk en overzichtelijk: dubbele zoekertjes, Grapjes, Geld, Overmatig gebruik van trefwoorden, Rare tekens, Reclame, Verboden items en/of diensten zijn niet toegestaan.
  • In principe niets! Op onze website is (ver)kopen gratis. We rekenen ook geen commissie-of transactie kosten. Alleen vanaf uw tweede zoekertje in onze automotive categorie betaalt u vanaf 10 euro voor 4 maanden.
  • Op de persoonlijke pagina kunt u al uw actieve zoekertjes bekijken. Elk zoekertje kan u promoten door op de knop ‘promoot dit zoekertje’ te drukken. Vervolgens krijgt u 3 opties: topzoekertje, 7-klapper en omhoog plaatsen. Indien u  ‘omhoogplaatsen’ selecteert, kan u ervoor kiezen om dit te betalen per telefoon of een sms.  Wilt u met een bankkaart betalen? Dan kan dat door op de knop ‘afrekenen’ te drukken.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Op uw Persoonlijke Pagina staat  een menu met bovenaan 'Mijn zoekertjes'. Hier kan u elk zoekertje omhoog plaatsen, wijzigen of verwijderen.
  • U kunt tot 8 foto’s toevoegen aan een zoekertje. De eerste foto wordt getoond in de zoekertjeslijst en geeft best een compleet beeld van het artikel dat u verkoopt. U kunt ook meerdere foto’s tegelijkertijd toevoegen: selecteer meerdere foto’s en houdt op het toetsenbord de CTRL-toets in (cmd-toets bij Mac), klik verschillende foto’s aan met uw muis of (in plaats van met je muis) druk de letter A in.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Als u een zoekertje bekijkt, kan u zien hoeveel keer dat zoekertje al bekeken is. Dat cijfer verschijnt rechtsboven de zoekertjesfoto. In de afbeelding hieronder is het cijfer rood omkaderd.

Image ajoutée par l'utilisateur
    Wilt u weten hoeveel keer uw zoekertje is bekeken? Dit vindt u terug op uw persoonlijke pagina in de lijst met al uw zoekertjes. Naast het symbool met het oogje, vindt u hoeveel keer uw zoekertje is bekijken. In het voorbeeld hieronder, toont de rode kader op welke plaats u dat cijfer kan terugvinden.

Image ajoutée par l'utilisateur
  • Ja, dat kan. Bij het plaatsen van een zoekertje wordt aan u de mogelijkheid geboden om deze ook in een andere taal te plaatsen.
  • Goed nieuws! In samenwerking met het postbedrijf bpost kunnen verkopers hun pakjes gemakkelijk en snel rechtstreeks vanuit hun profiel versturen.

Zo werkt het:

·         Elk zoekertje heeft de keuze ‘Verzenden’ of ‘Ophalen’.

·         Bij de optie ‘Verzenden’ moet de verkoper aangeven of het artikel al dan niet in de brievenbus past. Indien niet, dan kan de verkoper vanaf nu gemakkelijk de verzendprijs berekenen. Dit bedrag komt naast het zoekertje te staan.

·         Kiest de koper voor verzenden, dan kan de verkoper het verzendlabel meteen afdrukken met alle juiste gegevens.

·         De verkoper kleeft het verzendlabel op het pakje.

·         De verkoper brengt het pakje bij 1 van de 1250 postkantoren, postpunten of pakjesverdelers.

·         Goed om weten: een pakje versturen met bpost kan al vanaf € 4.

Ook handig als je iets wil kopen: u ziet meteen wat u extra betaalt voor verzending!

Meer informatie over bpost vindt u hier.

• Bezoekers kunnen op drie manieren reageren:

- via de telefoon, als u uw telefoonnummer toevoegt op uw  Persoonlijke Pagina.

- via de e-mail door ‘E-mail deze adverteerder’. Deze knop staat rechts naast ieder zoekertje.

- via de chat door ‘Verstuur chatbericht’. Deze knop staat rechts naast ieder zoekertje. U ontvangt een bericht, welke u via uw Persoonlijke Pagina onder "Mijn chatberichten" kan lezen.

Meer informatie over de chat leest u hier.

U kunt e-mail en/of chat zelf aan- en uitzetten via de Persoonlijke Pagina.
    Wel moet altijd minimaal een van de twee aan staan. Wij adviseren chat aangezien dit sneller en gemakkelijker is dan e-mail.

Tip: stel gerichte vragen over wat er in het zoekertje wordt aangeboden. Zo krijgt u een duidelijk(er) beeld van wat u kan verwachten. En maak goede afspraken met de verkoper over bezichtigen, betalen en leveren (verzenden)
  • Bij uw zoekertje vindt u uiterst rechts onder ‘Bekeken’ een cijfer, bijvoorbeeld 16. Dat betekent dat uw zoekertje 16 keer bekeken werd.
  • Zoekertjes met foto's verkopen beter. U kan tot 8 foto’s bij uw zoekertje plaatsen. Hoe? Klik onder Foto’s op het icoontje met het fototoestel. Daarna kan u de foto’s selecteren. Let op: elke foto mag max. 5 MB zijn. Op uw pc, tablet of smartphone hebt u waarschijnlijk wel een programma (bv. Paint) dat uw foto kan verkleinen indien nodig. Volgende beeldformaten zijn toegestaan: .jpg, .gif, .png. Staat uw zoekertje al online en wilt u een (nieuwe) foto toevoegen? Klik op ‘Persoonlijke Pagina’ en klik naast uw zoekertje op ‘Wijzigen’. Volg de nodige stappen tot u bij Foto’s bent. Daar vindt u de knop ‘Voeg een foto toe’. Als u op het kruisje naast een geplaatste foto klikt, verwijdert u de foto.
  • Als u een zoekertje plaatst, kunt u aangeven of er op uw zoekertje geboden mag worden. Liever niet? Vink deze optie dan niet aan. Naast uw zoekertje komt dan de melding ‘Op dit zoekertje kan niet geboden worden’. Hebt u eerst aangeduid dat er wél geboden mag worden, maar wilt u dat nu aanpassen? Geen probleem. Klik op ‘Mijn zoekertjes’ op uw Persoonlijke Pagina, en dan bij het betreffende zoekertje op ‘Wijzigen’. Vink het vakje ‘biedingen op uw zoekertje toestaan’ uit.
  • Zoekertje ingevuld? Vergeet niet te klikken op ‘plaats zoekertje’ om uw zoekertje te voltooien. Normaal staat het dan meteen (of na enkele minuten) online. Vindt u uw zoekertje toch niet terug op uw Persoonlijke Pagina onder 'mijn zoekertjes'? Contacteer ons dan via het contactformulier.
  • Het gebeurt wel eens dat de bieder zijn bod weer verwijdert. Niets aan te doen. Behalve duimen dat er snel opnieuw geboden wordt.
  • Dat is niet mogelijk. Uiteraard kan u wél zelf uw zoekertje opnieuw ingeven en weer op de site plaatsen. Ga bovenaan de site naar 'Plaats gratis zoekertje'.
  • Enkel de verkoper en/of de bieder kunnen een bod verwijderen. Hoe? Klik op uw zoekertjespagina op het kruisje (x) naast het veld ‘Biedingen’. U moet hiervoor wel ingelogd zijn.
  • Als u uw zoekertje niet wijzigt of verwijdert, blijft het 4 maanden staan. Na 4 maanden krijgt u een e-mail waarmee u uw zoekertje kunt verlengen. Verlengt u uw zoekertje niet? Dan wordt het verwijderd.

Tip: u kunt eender wanneer uw zoekertje omhoog plaatsen via uw Persoonlijke Pagina.
  • Het duurt nooit langer dan 10 minuten voordat een ingegeven zoekertje verschijnt. Bezoekers zien uw zoekertje dus zo goed als meteen en kunnen direct reageren.