Wijzigen gegevens

•  Log in. Ga naar mijn profiel en kies de optie 'bewerk profiel'. Vergeet niet te bevestigen met ' Wijzigen opslaan'.
  • 1. Ga naar uw Persoonlijke pagina. Daar staat uw wachtwoord onder ‘accountgegevens’.

2. Klik op ‘bewerk’ en wijzig uw wachtwoord. Let wel: daarvoor hebt u uw oude wachtwoord nodig.

3. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik op ’Wachtwoord vergeten’ en vul uw e-mailadres in. We sturen u een e-mail: volg de instructies en kies een nieuw wachtwoord.
  • Op uw Persoonlijke Pagina vindt u onder 'Mijn Profiel' de optie 'verwijder mijn Persoonlijke pagina'. Als u hierop klikt, wordt uw profiel op onze website verwijderd.
  • Wij mogen u GEEN gegevens van gebruikers verstrekken!

Daarom raden wij u aan aangifte te doen bij de politie. Zij kunnen u hiermee verder helpen en eventuele gegevens bij ons opvragen via een vordering.

Handelen via onze website verloopt meestal voor beide partijen naar tevredenheid.

Helaas gaat het ook wel eens fout. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over wat u kunt doen mocht er onverhoopt iets zijn misgegaan.

Stap 1. Contact opnemen
    Neem contact op met de (ver)koper en probeer er samen uit te komen. Het is heel goed mogelijk dat er een misverstand in het spel is. In dat geval lost een telefoontje vaak erg veel op.

Stap 2. Brief sturen
    Mocht u er met de (ver)koper nog niet uitkomen dan kunt u het beste een brief sturen naar de persoon in kwestie. In deze brief geeft u te kennen wat er fout is gegaan en dat u heeft geprobeerd contact op te nemen. U verzoekt dat er contact met u wordt opgenomen om de zaak te regelen en als dit mocht uitblijven, u aangifte bij de politie doet. Het is verstandig om deze brief aangetekend te versturen.

Stap 3. Speurwerk verrichten
    U kunt het nodige speurwerk (laten) verrichten, door:
    • Bij de Post na te vragen van wie het pakje afkomstig is.
    • Bij de bank vragen het bedrag terug te storten, of andere gegevens te leveren.
    • Bij de provider navragen van wie het ipadres is, waarmee de oplichter opereert. Bij dit laatste kunnen we eventueel ipadressen opzoeken van de adverteerder
    • Bij de provider kunt u navragen of er in hun database nog extra informatie (e-mailadres, telefoonnummer, naam, etc.) bekend is over de adverteerder

Stap 4, Aangifte doen
    Neem contact op met de politie. Hoe meer mensen naar de politie gaan des te hoger de prioriteit ligt. U dient dan naar uw lokale politiebureau te gaan en de volgende informatie mee te nemen:
    • Afdruk van de advertentie
    • Bewijs van betaling (bijv. een bankafschrift)
    • Bewijs van oplichting (als het gaat over verkeerde/kapotte artikelen)
    • Gegevens van de andere partij (e-mailadres, telefoonnummer, naam, adres, etc.), voor zover u die heeft.

Tenslotte...
    Misschien krijgt u de indruk dat zaken doen via het internet erg onveilig is. Het tegendeel is echter waar! We krijgen erg veel mailtjes van mensen die een goede deal hebben gesloten op onze website. In de meeste gevallen gaat alles goed en is iedereen tevreden met de gang van zaken. Soms gaat het echter mis, en om u zo goed mogelijk hiervoor te behoeden, hebben we besloten bovenstaande pagina te maken. Succes en bedankt voor uw medewerking!

Bent u opgelicht door een Nederlandse gebruiker?

Om een oplichting voor te komen
    kunt u vooraf de gegevens van verkopers controleren
    Als u door een Nederlandse gebruiker opgelicht werd kunt u hier aangifte doen.

• Nee, dat hoeft niet. Als u uw 2dehands.be profiel verbindt met uw Facebookaccount worden beide accounts door 2dehands.be aan elkaar gekoppeld.
  • Om de verbinding tussen uw 2dehands.be profiel en Facebook te verbreken, moet u de Privacyinstellingen  in uw Facebookaccount aanpassen. Als dat gebeurd is, kan u niet meer inloggen op 2dehands.be via Facebook. U kan de verbinding wel altijd herstellen. Zie: 'Hoe koppel ik mijn 2dehands.be profiel aan mijn Facebookaccount'.
  • 1. Ga naar uw Persoonlijke pagina. Uw e-mailadres staat onder 'Accountgegevens'.
    2. Klik op ‘bewerk’ en wijzig uw e-mailadres.
    3. Vergeet niet op 'Bewaar' te klikken om de verandering defnitief te maken.