CPC

• CPC staat voor Cost per Click. Dit is het bedrag dat u per klik aan uw Admarkt Topzoekertje wilt uitgeven.
    Let op: Dit betreft een klik naar uw zoekertje op 2dehands.be (dus geen klik naar uw eigen website).
    Een hogere CPC in combinatie met een hogere CTR (Click Through Rate, de relevantie van uw zoekertje) leidt tot een hogere positie van uw Admarkt Topzoekertje. Het aantal kliks op uw zoekertje is gelijk aan het aantal keren dat uw zoekertje is gelezen door mogelijke kopers. Uw zoekertje is natuurlijk veel vaker getoond (impressies) maar daar betaalt u niet voor.
    Bij het maken van een nieuwe Admarkt Topzoekertje wordt altijd gevraagd een CPC bedrag in te stellen, waarbij u al vanaf 0,01 per klik (tot een maximum bedrag van 2,50 per klik) kunt adverteren.
    Na het aanmaken van de zoekertje heeft u altijd de mogelijkheid om de CPC naar boven of beneden bij te stellen.

• Bij het maken van een Admarkt Topzoekertje stelt u een maximale klikprijs (CPC) en budget in.
    De Click Through Rate (CTR) en de Cost Per Click bepalen samen de positie van je zoekertje in de zoekresultaten.

Uw stelt een CPC in:
    • Sta op pagina 1: Je betaalt de CPC die is ingesteld om met jouw zoekertje op de eerste pagina te staan. Dit is een indicatie.
    • Stel uw CPC in: Je bepaalt zelf een CPC. Wij geven een schatting van de verwachte resultaten met deze CPC. Dit baseren wij op data van Admarkt- zoekertjes in deze rubriek.

Uw stelt een totaalbudget in:
    • Vul bij Te besteden budget het totaalbedrag in dat je aan deze zoekertje wilt uitgeven. Is het totaalbudget op, dan pauzeren wij de zoekertje.

Uw stelt een dagbudget in:
    • Klik op Optioneel Dagbudget . Vul uw daglimiet in.

U heeft een startbedrag van 50,- nodig om het zoekertje te activeren.
    Stelt u een daglimiet in en bereikt u deze, dan verdwijnt het zoekertje. Het zoekertje tonen wij de volgende dag weer. Een terugkerende bezoeker vindt uw zoekertje die dag niet meer terug.
    Uw zoekertje staat de volgende dag weer online.
    U pauzeert of stopt uw zoekertje makkelijk zelf. De CTR berekenen wij door het aantal clicks op uw Admarkt Topzoekertje te delen door het aantal verkregen impressies.
    Voorbeeld: Adverteerder 3 stelt de laagste CPC in, maar scoort hoger met zijn CTR. Zijn zoekertje staat daardoor hoger dan die van Adverteerder 1 en 2.